Vom 12. bis 16. November 2019 trafen sich 17 Schüler_innen (Jahrgang 7) der Nelson-Mandela-Schule, einer staatlichen internationalen Schule in Berlin, und 21 Schüler_innen der Spoleczna Szkola Podstawowa in Swidnica (Jahrgänge 7 und 8) im Palac Morawa, um sich gegenseitig kennenzulernen und an einem gemeinsamen Projekt mit dem Thema NATUR in den kreativen Bereichen Bildende Kunst und Theater zu arbeiten.

On the 21.11.2019 there will be a staff meeting and this will affect lessons for both P23 and P30.

Parents of both P23-P30 please read the following message for more information.

Parents of the primary school may need to register for emergency care.

PDF here

Message below (non pdf)

On Friday 1st & Saturday 2nd, 18 students from the MUN group took part in a conference at the Dreilinden Gymnasium, Wannsee. Our students represented several different countries and discussed issues ranging from the situation in the sea of Azov to the conflict in Myanmar as well as attempting to find new solutions to The Cuban Missile Crisis of 1962.

MUN group pic small

Liebe Mitglieder,

friends logo f

wir laden Sie herzlich zur außerordentlichen Mitgliederversammlung des Fördervereins der Nelson-Mandela-Schule am 20. November ein.

Alle Einzelheiten finden sie hier und hier.

Dear members,

We cordially invite you to attend the extraordinary General Meeting of the Friends of the Nelson Mandela School on November 20th.

Please find all details here and here

Medienpreis für die Kindernothilfe-60 Jahre Kindernothilfe!

Kindernothilfe

Drei Schülerinnen und Schüler der 6. Klassen überreichten am Freitagabend, dem 8. November 2019, zusammen mit sechs weiteren Jurymitgliedern aus zwei anderen Schulen den diesjährigen „Kindernothilfe Medienpreis“.

Hierfür werden jährlich die von Journalisten eingesandten Beiträge, die sich in herausragender Weise mit dem Thema Kinderrechte und deren Missachtung beschäftigen, ausgezeichnet.

Dear parents of 7-13th graders,

A friendly reminder not to forget to sign up for teacher-parent conferences taking place on 18.11 to discuss your child and their progress.

Please sign up online from 12.11 (19:00 Uhr) to 15.11 (8:00 Uhr) using the personal user name and password on the registration slip that you should have received from your child.

No registration slip? Ask your kid right away!

Class 6D attended the premiere of Aus Mut Gemacht on Monday, November 4th. Their self-made video was one of 12 favourites that were shown at the Aus Mut Gemacht Premiere at Cubix cinema Alexanderplatz. https://mauerfall30.berlin/aus-mut-gemacht/ (scroll down a bit to find ‘Ab Sofort’)

Aus Mut Gemacht 6D

Der Klassenausflug zum Checkpoint Charlie und der East Side Gallery verläuft anders als erwartet und entwickelt sich zu einem spannenden Abenteuer.

Ein Film von Arwen S., Brendon T., Elaine L., Hannah-Marie S., Jamie A., Jonah B., Kathalina H., Kerem S., Lidia F.-K., Lili R., Liyana B., Maximilian M., Nora L., Nouriel L., Sarah O.; Lehrer*innen: Annemieke Akkermans, Brant Dennis, Elif Gömüsay

The 6D cartoon/stop motion video ‘Ab Sofort’ as well as all other creative work by a total of 53 participating Berlin schools will be shown at various locations in Berlin this week.

Aus Mut Gemacht is one of many events taking place in Berlin this week, to commemorate the ‘Mauerfall’ 30 years ago.

The forms for the ski trip 2020 are now up on their respective pages.
Die Formulare für die Skireise 2020 sind jetzt auf den jeweiligen Seiten zu finden.

...ski-trip.html

Auf Deutsch
...skireise.html

Willkommen an der Nelson Mandela Schule

Die Nelson-Mandela-Schule ist eine staatliche, internationale und bilinguale Schule für Schülerinnen und Schüler von Klasse 1 bis 13. Die Schulausbildung kann mit dem bilingualen Abitur oder dem Internationalen Baccalaureate (IB) abgeschlossen werden.

Fragen?

Hier ist die Kontaktliste.

Schul-Sekretariate:

partner

18.11.2019 Nelson-Mandela-Schule · Staatliche Internationale Schule Berlin | Nelson Mandela School · State International School Berlin