Kursübersicht / Course overview

Electives

Electives are the extracurricular activities at the Nelson Mandela School, which have to be chosen by students in the 7th, 8th and 10th grades for at least two hours per week - as part of the mandatory all-day program - and take place on different days. Our students can choose from a wide range of courses with over 20 activities in the areas of sports, art, music, politics, economics, education for sustainability, support in core subjects, crafts, etc. on four different days of the week. Through the Electives Courses they can broaden their experience, deepen their knowledge, or receive special support. Electives can be chosen individually each semester.

Als „Electives“ werden die Arbeitsgemeinschaften an der Nelson-Mandela-Schule bezeichnet, die wöchentlich mindestens zweistündig verbindlich – im Rahmen des verbindlichen Ganztagsangebots – von Schülerinnen und Schülern des 7., 8. und 10. Jahrgangs gewählt werden müssen und an verschiedenen Tagen stattfinden. Unsere Schülerinnen und Schüler können aus einem breiten Angebot mit über 20 Kursen in den Bereichen Sport, Kunst, Musik, Politik, Wirtschaft, Bildung zur Nachhaltigkeit, Förderung in den Kernfächern, Handwerk, etc. an vier verschiedenen Wochentagen wählen. Durch die „Electives“ können sie ihren Erfahrungshorizont erweitern, Kenntnisse vertiefen oder besondere Unterstützung bekommen. „Electives“ können jedes Semester neu gewählt werden.

Elective Courses 2021.22.1 Räume / Rooms (2021)

Inhalte der einzelnen Kurse / Course details

German for daily life situations – beginners and partner tongue

Fit in German - BBR / MSA Preparation