Liebe SchülerInnen der NMS, liebes Lehrpersonal, liebe Eltern!

Alles außer konventionell könnte vielleicht der Leitspruch unseres Projekts heißen. Wir der Q2 Theaterkurs unter der Leitung von Herr Wingerath, laden Euch herzlich zu unserer Aufführung am Dienstag, den 8.6.um 18 Uhr ein. Unsere Collage zum Thema "Allein unter Menschen" lädt zur Reflexion der Vergangenheit, Gegenwart und Zukunft ein.

TheatreQ2

Mit Euch zusammen wollen wir die Tiefen und Höhen, das Gute und das Böse des menschlichen Seins erforschen. Unsere Collage auf dem Schulhof lädt ein die räumlichen Trennungen von Wirklichkeit und Unwirklichkeit zu überschreiten.

Begleitet uns auf unserem Spaziergang über das Schulgelände und beobachtet märchenhafte Gerichtsverhandlungen, neben Szenen aus dem Alltag und Schicksalen aus der NS-Zeit. Wir freuen uns darauf Euch mitzunehmen auf unsere Reise durch Hass, Wut, Unwissenheit und Akzeptanz!

Achtung diese Aufführung findet im Freien ohne Sitzgelegenheit statt und wird großteilig auf Deutsch aufgeführt.

Bitte beachten Sie die aktuellen Corona-Regeln für eine Veranstaltung im Außenraum - Danke!

Text: Lena Stamm
Plakat: Charlotte Braune

Abitur Q2 Theater course: "Allein unter Menschen", P30 08.06

Dear students of NMS, dear teachers, dear parents and guardians!,

Anything but conventional could be our project slogan. We, the Q2 theatre group under the direction of Mr Wingerath, cordially invite you to join us in our theatre performance on Tuesday, 8 June at 6 p.m. Our collage on the topic "Allein unter Menschen" initiates a thorough reflection of the past, present and future.

TheatreQ2lead

Together we want to investigate the highs and lows, the bad and the good of people and their existence. Our collage on school grounds cuts the ties between reality and unreality. We invite you to join us on our stroll through the school, to enjoy not only fantastic court sessions, but also everyday scenes and the doom of Nazi-Germany.

On our voyage through hate, anger, ignorance and acceptance we would love to see you and are happy to share our best works of 2020 and 2021.

Please note this performance will take place outdoors without seating and will be performed in German for the most part. Please, be sure to follow the current Corona rules for an outdoor event - thank you!

Text: Lena Stamm,
Poster: Charlotte Braune

Welcome to NMS

Nelson Mandela School is a diverse and inclusive international bilingual state school, teaching from grade 1 to 13. Students in the final year can graduate with either the bilingual Abitur or the International Baccalaureate (IB).
NMS is among the Berlin schools which regularly achieve top average Abitur grades.

Greeting from the new principal Dr. Bauer

19.06.2021 Nelson-Mandela-Schule · Staatliche Internationale Schule Berlin | Nelson Mandela School · State International School Berlin