The Nelson Mandela School is part of the programme "Cultural Agents for Creative Schools". The cultural agent, Katharina Stahlhoven, the artist, Thomas Wienands and Detlef Wingerath came up with a project before the holidays as part of the project "Urban Botany III: Places of Community Creation /Subproject: GartenVersuchsFeld, Nelson Mandela School", which was to be implemented directly in the first week of school.

During this extraordinary time, all students of the basic course Art (11b) built their own designed seating furniture for the schoolyard at Pfalzburger Str. 30. Thanks to the support of the management, the head of administration and the prudent organization of the timetable, the successful furniture can now be used for a moving classroom outdoors. We are very happy about the result.
Das Projekt wurde innerhalb des Programms Kulturagenten für kreative Schulen Berlin durchgeführt und durch Mittel des Projektfonds Kulturelle Bildung Berlin, FS 2Plus ermöglicht.

Sitzmöbel - ein gemeinsamer Raum

Die Nelson-Mandela-Schule ist Teil des Programms „Kulturagenten für kreative Schulen“. Die Kulturagentin, Katharina Stahlhoven, der Künstler, Thomas Wienands und Detlef Wingerath haben vor den Ferien im Rahmen des Projekts "Urbane Botanik III: Orte des Gemeinschaffens /Teilprojekt: GartenVersuchsFeld, Nelson-Mandela-Schule“ ein Projekt ersonnen, welches direkt in der ersten Schulwoche umgesetzt werden sollte. In dieser außergewöhnlichen Zeit haben alle Schüler*innen des Basiskurs Kunst (11b) selbst entworfene Sitzmöbel für den Schulhof in der Pfalzburger Str. 30 gebaut. Dank der Unterstützung des Managements, der Verwaltungsleiterin und der besonnenen Organisation der Stundenplanerin können nun die gelungenen Möbel für ein bewegtes Klassenzimmer im Freien genutzt werden. Wir freuen uns über das Ergebnis.

Kulturagenten Logo

Welcome to NMS

Nelson Mandela School is a diverse and inclusive international bilingual state school, teaching from grade 1 to 13. Students in the final year can graduate with either the bilingual Abitur or the International Baccalaureate (IB).
NMS is among the Berlin schools which regularly achieve top average Abitur grades.

Greeting from the new principal Dr Bauer

23.11.2020 Nelson-Mandela-Schule · Staatliche Internationale Schule Berlin | Nelson Mandela School · State International School Berlin